Skip to content

Feng Shui i dina skåp

Feng Shui finns överallt! Energier flödar ständigt, både inom och omkring oss. Allt hänger ihop och påverkar varandra. När du förändrar någonting i din omgivning så händer det saker även inom dig. Enligt Feng Shui är dold förvaring generellt någonting att föredra då det minskar intrycken och lugnar känslan i hemmet. Däremot är det viktigt att vara medveten om att ”dold” röra i skåp, garderober och lådor fortfarande kan påverka dig negativt. Ett organiserat och städat hem ”på ytan” kan kännas okej men röran bakom stängda dörrar ökar risken för stagnerad energi i livet. Det är som att du bär på en undermedveten tyngd. Dessutom väcker du troligtvis negativ energi varje gång du passerar skåpet och den inre sucken följt av tanken ”jag borde rensa här” dyker upp. Kanske har det också hänt att du öppnat ett skåp där hälften av innehållet rasat ur? Mindre kul. Hur kan du tänka och göra för att skapa god Feng Shui i dina skåp?

Feng Shui i dina skåp
God Feng Shui i skåpen = bra översikt, luft och ordning där var sak har sin plats. Det viktigaste är att DU känner att det funkar för dig, oavsett hur det ser ut!

Enkelheten först!

Jag såg nyligen någon som ordnat jättefina sorteringskärl för avfall. Konceptet var att ha flera mindre kärl, förvarade inuti en större låda. Verkligen jättefint! MEN, sjukt opraktiskt i min värld. Det var ett lock på den stora förvaringslådan och ytterligare flera lock på varje kärl, inuti lådan. I mitt huvud blev det kortslutning när jag såg denna lösning. Att behöva lyfta på flera olika lock för att slänga skräpet i rätt kärl blir för mig ett moment för mycket. Jag VET att detta skulle innebära att skräp gärna läggs ”tillfälligt” ovanpå locket eller – i värsta fall – på helt andra platser. Människor är generellt ganska lata och vi letar nästan undermedvetet genvägar. Gör det därför ENKELT att göra ”rätt” direkt. Ha gärna den fina lösningen med ”lådor i lådan” men bespara dig själv frustrationen över att behöva lyfta på YTTERLIGARE lock under locket…

Feng Shui i dina skåp
Gör sophanteringen enkel.

Rensa, rensa, rensa.

Om dina skåp och garderober är sprängfyllda med saker och kläder så blir det självklart jobbigare att lägga tillbaka allt på rätt plats. Om du behöver leta efter tomma galgar för att hänga in kläder eller flytta på flera saker för att göra plats i skåpen så är det lätt att det bildas högar någon annanstans. Detsamma om det är otydligt VART sakerna bor. Om du har en bra och tydlig struktur i skåpen så är det lättare att prylarna hittar hem.

Placera de saker du använder dagligen lättillgängligt. Låt hushållsassistenten och andra sällan använda föremål stå på mindre tillgängliga platser. Gör det enkelt att nå det du behöver i vardagen och håll ordning i exempelvis städskåpet. Förvara bara det du regelbundet använder för städning där, medan sällan använda saker kan placeras någon annanstans.

Använd doft och belysning.

Använd doft och belysning, två energihöjare som adderar det ”lilla extra” i dina skåp och garderober. I doftväg kan du använda t.ex. linnevatten eller rumsspray. Jag har dessutom dofthängare för eterisk olja som du kan hänga in i garderoben. Var dock försiktig så att oljan inte hänger emot dina kläder då de riskerar att lämna fula fläckar. Doft som sandelträ sägs motverka skadedjur i garderoben (jag har beställt eterisk olja med sandelträ till webbshoppen men den har inte kommit än). En av mina doftfavoriter är doften av nytvättat som alltid känns fräscht! Belysning i skåp och lådor är energihöjare och ger god sikt.

Vad tänker du om inlägget? Lämna gärna en kommentar!

Upptäck mer från Skoog Living

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa